PC BAKOVIĆ

Zimska salata s lososom

Vrijeme pripreme: 70 min

Težina pripreme: Jednostavno

Broj osoba: 4

 

Sastojci:

 • 300 g Ledo losos filet
 • 200 g manjih glavica cikle
 • 250 g sitnog mladog krumpira
 • 150 g mrkve
 • 250 g cvjetova brokule

 

Priprema:

 1. Odmrznite filete lososa i posušite ih papirnatim ručnikom. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.
 2. Operite i ogulite ciklu pa je narežite na četvrtine (ako imate krupniju ciklu, onda režite na manje komade). Pokapajte je maslinovim uljem, blago posolite, pospite majčinom dušicom, sve promiješajte i stavite u pećnicu na 20 minuta.
 3. Očistite i ogulite mrkvu, narežite na komade dužine 2-3 centimetra. Dodajte je cikli u pećnici, još malo pokapajte uljem i nastavite peći oko 10 minuta.
 4. Operite i očetkajte mlade krumpire i narežite ih na četvrtine. Svi komadi povrća vam trebaju biti podjednake veličine. Posolite i nauljite krumpir, pospite ga majčinom dušicom pa dodajte povrću u pećnici i nastavite peći, oko pola sata.
 5. Cvjetove brokule prokuhajte u posoljenoj vodi 10-ak minuta. Zatim ih dodajte povrću koje je već u pećnici, još jednom sve pokapajte maslinovim uljem, promiješajte i posolite.
 6. Pred kraj pečenja povrća, zagrijte malo ulja u grill tavi. Na vruće ulje stavite peći filete, prvo sa strane kože, oko osam minuta. Zatim preokrenite na drugu stranu i pecite još oko pet minuta.
 7. Skinite kožu s fileta i natrgajte ribu na komade veličine zalogaja ili manje. Pečeno povrće začinite s još malo ulja i octa, popaprite, dodajte ribu i poslužite kao toplu salatu.

 

Izvor: https://www.ledo.hr/hr/magazin/recepti/glavno-jelo/zimska-salata-s-lososom