PC BAKOVIĆ

5 mjesta koja često zaboravljamo očistiti

Sve može ići po planu ako se dobro organizirate, ali i kada su pravi alati i pribor u ruci. No, čak i kada mislite da ste sve očistili, uvijek postoje ona skrivena mjesta koja ste jednostavno smetnuli s uma.

 

1. Mikrovalna

Svi koji imaju mikrovalnu pećnicu, znaju koliko je naporan proces čišćenja. Srećom, postoje razna sredstva koja će za vas odraditi veći dio posla. Našpricajte SMACbrz i jednostavan univerzalni odmašćivač i ostavite da djeluje 10 sekundi, a kasnije samo prebrišite s vlažnom krpom.

 

2. Otvor ventilacije

Broj bakterija u kupaonici mogu biti poprilično zastrašujući, pogotovo one na otvoru ventilacije. Prvo skinite poklopac ventilacije, stavite ga u posudu s toplom vodom u koju ste stavili sredstvo za čišćenje. Dok se poklopac namače, uzmite vlažnu krpu i očistite unutrašnjost otvora, a paučinu i prašinu usišite usisavačem. Isperite poklopac i osušite ga. Za ubijanje bakterija i dezinfekciju poklopac pošpricajte SMAC dezinficijensom te ostavite 15 minuta, isperite, osušite te ga i vratite na otvor. Vaš dom je siguran od bakterija.

 

3. Rolete

Iako su vam prozori besprijekorno čisti, metalne rolete koje mnogi imaju nerijetko zaboravljaju očistiti. Najlakše ćete ih očistiti s mokrom krpom koju ćete omotati oko ruke ili starom čarapom. Namočite ju u vodi te pošpricajte SMAC univerzalnim odmašćivačem. Osim što će vaše rolete zasjati kao božićna jelka, kućom će vam se raspršiti i ugodan miris. Osim što će vaše rolete zasjati kao božićna jelka, kućom će vam se raspršiti i ugodan miris limuna.

 

4.Stalak četkica za zube

Nakon pranja zuba, voda s četkice će se neko vrijeme zadržavati na dnu što je plodno za razvoj bakterija i gljivica. Dok ste u procesu čišćenja kupaonice, u stalak našpricajte SMAC dezinficijens i kroz 15 minuta isperite. Pustite da se osuši na zraku.

 

5. Kvake i prekidači za svjetlo

Znate li koliko puta dnevno u prosjeku dotaknete kvaku ili prekidač za svijetlo? Toliko da bi ste se iznenadili kolika količina bakterija na njima postoji. Iako mislite da ih koristite s čistim rukama, nesvjesno prenosite bakterije na ostatak prostorije u kojoj obitavate. Ovaj problem riješite tako da ih redovito brišete s vlažnom krpom pošpricanom dezinficijensom.

 

Izvor: zadovoljna .dnevnik .hr/clanak/mjesta-koja-zaboravljamo-ocistiti—541251.html