PC BAKOVIĆ

Recept: Čokoladne Posudice Za Sladoled

Sastojci:
– Ledo sladoled
– 100 g čokolade za kuhanje
– 100 g bijele čokolade za kuhanje
– 6 silikonskih kalupa za muffine

 

Priprema:
1. Na pari otopite obje čokolade za kuhanje, svaku u svojoj posudi.
2. Manjim kistom nanesite sloj čokolade na unutrašnjost silikonskih kalupa. Na tri kalupa nanesite klasičnu čokoladu, a na druga tri bijelu.
3. Kalupe stavite u hladnjak na 10-ak minuta dok se čokolada ne stvrdne.
4. Izvadite kalupe iz hladnjaka pa preko postojećeg nanesite još jedan sloj čokolade.
5. Vratite u hladnjak na još 10 minuta.
6. Pažljivo odvojite stvrdnutu čokoladu od silikonskih kalupića.
7. U čokoladne posudice servirajte Ledo Quattro sladoled

 

Prijedlog za serviranje:
U čokoladne posudice možete dodati smrznuto bobičasto voće i sve preliti čokoladnim ili voćnom preljevom.