PC BAKOVIĆ

Kolač S Kiselim Vrhnjem & Šumskim Voćem

SASTOJCI

Prhko tijesto

  • 250 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 110 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 130 g maslaca
  • 1 jaje
  • 2 žlice hladne vode

Nadjev od pudinga i kiselog vrhnja

  • 500 ml mlijeka
  • 2 praška za puding s okusom vanilije
  • 5 žlica šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 400 g kiselog vrhnja

Ostalo

  • 450 g zamrznutog šumskog voća
  • 1 crveni preljev za torte

 

PRIPREMA

  1. Od navedenih sastojaka umijesite tijesto pa ga rukama rasporedite i utisnite na dno kalupa za pečnje (25×35 cm). Dno kalupa prethodno namastite i pobrašnite, a stranice obložite masnim papirom.
  2. Prašak za puding razmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka zagrijte do vrenja. Dodajte pripremljeni puding i kuhajte ga na laganoj vatri dok se ne zgusne. U vrući puding umiješajte kiselo vrhnje pa istresite smjesu preko tijesta.
  3. Preko nadjeva od pudinga ravnomjerno rasporedite zamrznuto šumsko voće. Ne morate ga odlediti.
  4. Kolač pecite 35-40 minuta na temperaturi od 170°C.
  5. Preljev za torte pripremite prema uputama na pakiranju i prelijte preko kolača kojeg ste ohladili na sobnoj temperaturi.
  6. Spremite kolač u hladnjak na nekoliko sati kako bi se dobro ohladio prije posluživanja.

 

Izvor: slatkisvijet.com/recepti/kremasti-i-vocni-kolaci/kolac-s-kiselim-vrhnjem-i-sumskim-vocem