PC BAKOVIĆ
Losos sa zelenim i žutim mahunama

Sastojci:
- 400g Ledo losos fileti
- 250g Ledo mahuna zelena
- 250g Ledo mahuna žuta
- 2 režnja češnjaka
- 4 jaja
- maslinovo ulje
- svježi peršin
- svježi bosiljak
- sol
Za preljev:
- 3 žlice senfa
- 3 žlice soka limuna
- 1,5dl maslinova ulja
- papar
Priprema:
- Losos odmrznite i posušite papirnatim ručnicima. U loncu zavrijte vodu pa ubacite zelene i žute mahune. Kuhajte oko 5 minuta pa ih ocijedite i prebacite na lim za pečenje.
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva Celzijusa. Odmrznuti losos položite na lim za pečenje pored mahuna. Mahune pospite nasjeckanim češnjakom, a zatim losos i mahune posolite, pospite nasjeckanim peršinom i prelijte maslinovim uljem te stavite u pećnicu na 10 do 12 minuta.
- Dok su riba i povrće u pećnici, stavite kuhati jaja na tvrdo. Potom zamiješajte preljev od senfa, soka limuna, maslinova ulja i papra.
- Ribu i povrće izvadite iz pećnice pa losos lagano vilicom trgajte s kože na komade veličine zalogaja.
- Na dno zdjele stavite mahune, zatim dodajte jaja narezana na kriške i komade lososa. Sve prelijte dresingom i pospite sitnim listićima bosiljka.
Izvor: ledo.hr/hr/magazin/recepti/glavno-jelo/losos-sa-zelenim-i-zutim-mahunama