PC BAKOVIĆ

Losos sa zelenim i žutim mahunama

Sastojci:

  • 400g Ledo losos fileti
  • 250g Ledo mahuna zelena
  • 250g Ledo mahuna žuta
  • 2 režnja češnjaka
  • 4 jaja
  • maslinovo ulje
  • svježi peršin
  • svježi bosiljak
  • sol

Za preljev:

  • 3 žlice senfa
  • 3 žlice soka limuna
  • 1,5dl maslinova ulja
  • papar

 

Priprema:

  1. Losos odmrznite i posušite papirnatim ručnicima. U loncu zavrijte vodu pa ubacite zelene i žute mahune. Kuhajte oko 5 minuta pa ih ocijedite i prebacite na lim za pečenje.
  2. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva Celzijusa. Odmrznuti losos položite na lim za pečenje pored mahuna. Mahune pospite nasjeckanim češnjakom, a zatim losos i mahune posolite, pospite nasjeckanim peršinom i prelijte maslinovim uljem te stavite u pećnicu na 10 do 12 minuta.
  3. Dok su riba i povrće u pećnici, stavite kuhati jaja na tvrdo. Potom zamiješajte preljev od senfa, soka limuna, maslinova ulja i papra.
  4. Ribu i povrće izvadite iz pećnice pa losos lagano vilicom trgajte s kože na komade veličine zalogaja.
  5. Na dno zdjele stavite mahune, zatim dodajte jaja narezana na kriške i komade lososa. Sve prelijte dresingom i pospite sitnim listićima bosiljka.

Izvor: ledo.hr/hr/magazin/recepti/glavno-jelo/losos-sa-zelenim-i-zutim-mahunama