PC BAKOVIĆ

Njoki s tri vrste sira

Zbog domaćih ćete se njoka s ricottom i parmezanom raspametiti.  Sira nikad nije previše pa se u umaku skriva i mozzarella.

Možda vam se čini nevjerojatno, ali za pripremu ovog jela je potrebno samo 45 minuta.  Količina je dovoljna za četiri serviranja, a mi vam predlažemo da ne pretjerujete sa serviranjem – dodajte samo još koji listić svježeg bosiljka. U ovom je slučaju ljepota u jednostavnosti i poznatim, utješnim okusima.

 

SASTOJCI:

  • 220 g ricotta sira
  • 2 jaja
  • 70 g parmezana
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica papra
  • 120 g višenamjenskog brašna
  • 1 režanj češnjaka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 400 g umaka od rajčice
  • 200 g mozzarelle
  • Nekoliko listova svježeg bosiljka

 

PRIPREMA:

  1. Pomiješajte ricottu s jajima, parmezanom, soli i paprom te dodajte brašno. Umijesite glatko tijesto.
  2. Podijelite tijesto na četiri kuglice i tanjite ga dlanovima. Narežite ga na valjuške velike otprilike 2 cm i položite ih na lagano pobrašnjenu pozadinu.
  3. Na tavici zagrijte maslinovo ulje, ubacite nasjeckani češnjak i pričekajte minutu da omekša. Zatim dodajte umak od rajčice i kuhajte desetak minuta na laganoj vatri. Ubacite svježi bosiljak, posolite i popaprite.
  4. Dok se umak krčka, skuhajte njoke u slanoj vodi. Izvadite ih kad isplutaju na površnu i ocijedite.
  5. Na kraju u umak ubacite mozzarellu narezanu na male komadiće i pričekajte da sir omekša. Prelijte njoke umakom i poslužite.

 

Izvor: gastro .24sata .hr/recepti/njoki-s-tri-vrste-sira-podizu-raspolozenje-19929