PC BAKOVIĆ

Pizza Iz Tave - Brzinski Način Za Uživanje U Omiljenom Jelu

Pizza koja se priprema na tavi oduzet će ti daleko manje vremena od klasičnog pečenja u pećnici i bit će upravo idealan izbor za ljetno uživanje.

Pizzu možeš dovršiti u pećnici, no ako ti se pećnica zbilja ne pali, jednostavno prekrij tavu poklopcem ili folijom i pusti da se sir rastopi na tavi. Čim je pizza gotova, na nju dodaj pršut, pa pričekaj nekoliko minuta kako bi se okusi fino stopili s ostatkom sastojaka i uživaj.

Sastojci:

  • Tijesto za pizzu
  • 50ml maslinovog ulja
  • 1 šalica umaka od rajčice
  • Mozzarella
  • 3 kriške pršuta
  • Masline Bosiljak

 

Priprema:

  1. Tijesto za pizzu razvaljaj u krug.
  2. U tavi koja može i u pećnicu ugrij žlicu ulja pa stavi tijesto i pržite tri, četiri minute dok donja strana tijesta ne bude hrskava.
  3. Okreni i prži još dvije, tri minute.
  4. Premaži tijesto umakom od rajčice pa pospi natrganim sirom.
  5. Stavi u dobro ugrijanu pećnicu i peci tri minute dok se sir ne rastopi ili tavu poklopi i pusti da se peče na laganoj vatri.
  6. Kad je sir otopljen, na pizzu stavi pršut, masline i listiće bosiljka i posluži vruće. Dobar tek!

 

Izvor: gastro.24sata.hr/recepti/pizza-iz-tave-15743