PC BAKOVIĆ
Popcorn piletina

Isprobajte pečenu piletinu na drugačiji način. Panada od mješavine brašna i začina te marinada od jogurta s mediteranskim okusima češnjaka, bosiljka, origana čine popcorn piletinu savršeno hrskavom i aromatičnom izvana, a iznutra sočnom.
Sastojci:
Za marinadu:
- 500g tekućeg jogurta
- 2 žličice Vegeta Maestro Dimljene paprike
- 1 žličica Vegeta Maestro Slatke crvene paprike
- 2 žličice Vegeta Maestro Češnjaka u granulama
- 1 žličica soli
- ½ žličice Vegeta Maestro Crnog papra mljevenog
- 1 žličica Vegeta Maestro Bosiljka
- 1 žličica Vegeta Maestro Origana
Za panadu:
- 200g Podravka Glatkog brašna
- 200g Podravka Kukuruzne krupice
- 2 žličice Vegeta Maestro Dimljene paprike
- 2 žličice Vegeta Maestro Češnjaka u granulama
- 1 žličica soli
- 500g otkoštenog pilećeg zabatka bez kože
- 500ml ulja za prženje
- Podravka BBQ Classic umak
Priprema:
- Piletinu očistite od masnoća i narežite na komadiće veličine zalogaja ili malo veće.
- Sve sastojke za marinadu pomiješajte pa umiješajte piletinu.
- Poklopite, stavite u hladnjak i ostavite da stoji 2 – 8 sati.
- Sastojke za panadu pomiješajte, a zatim svaki komadić piletine izvadite iz marinade i uvaljajte u panadu.
- Ulje ulijte u dublju zdjelu i zagrijte. Ulje je dovoljno vruće kada se komadić panade koji ubacite odmah počne pržiti.
- Temperaturu smanjite na srednju i pržite piletinu uz često okretanje oko 5 – 7 minuta, ovisno o veličini komadića.
- Višak masnoće iscijedite na papirnatom ubrusu.
Posluživanje: Popcorn piletinu poslužite uz Podravka BBQ umak te cole slaw salatu.
Savjet: Piletinu možete ispeći i u pećnici: Panirane komadiće prebacite u pleh obložen papirom za pečenje i premažite s malo maslinova ulja. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta uz jedno okretanje.
Izvor: podravka.hr/recept/fd157c48-675d-11ee-b21f-6a7d51cf4347/popcorn-piletina/