PC BAKOVIĆ

Popcorn piletina

Isprobajte pečenu piletinu na drugačiji način. Panada od mješavine brašna i začina te marinada od jogurta s mediteranskim okusima češnjaka, bosiljka, origana čine popcorn piletinu savršeno hrskavom i aromatičnom izvana, a iznutra sočnom.

 

Sastojci:

Za marinadu:

  • 500g tekućeg jogurta
  • 2 žličice Vegeta Maestro Dimljene paprike
  • 1 žličica Vegeta Maestro Slatke crvene paprike
  • 2 žličice Vegeta Maestro Češnjaka u granulama
  • 1 žličica soli
  • ½ žličice Vegeta Maestro Crnog papra mljevenog
  • 1 žličica Vegeta Maestro Bosiljka
  • 1 žličica Vegeta Maestro Origana

 

Za panadu:

  • 200g Podravka Glatkog brašna
  • 200g Podravka Kukuruzne krupice
  • 2 žličice Vegeta Maestro Dimljene paprike
  • 2 žličice Vegeta Maestro Češnjaka u granulama
  • 1 žličica soli
  • 500g otkoštenog pilećeg zabatka bez kože
  • 500ml ulja za prženje
  • Podravka BBQ Classic umak

 

 

Priprema:

  1. Piletinu očistite od masnoća i narežite na komadiće veličine zalogaja ili malo veće.
  2. Sve sastojke za marinadu pomiješajte pa umiješajte piletinu.
  3. Poklopite, stavite u hladnjak i ostavite da stoji 2 – 8 sati.
  4. Sastojke za panadu pomiješajte, a zatim svaki komadić piletine izvadite iz marinade i uvaljajte u panadu.
  5. Ulje ulijte u dublju zdjelu i zagrijte. Ulje je dovoljno vruće kada se komadić panade koji ubacite odmah počne pržiti.
  6. Temperaturu smanjite na srednju i pržite piletinu uz često okretanje oko 5 – 7 minuta, ovisno o veličini komadića.
  7. Višak masnoće iscijedite na papirnatom ubrusu.

 

Posluživanje: Popcorn piletinu poslužite uz Podravka BBQ umak te cole slaw salatu.

Savjet: Piletinu možete ispeći i u pećnici: Panirane komadiće prebacite u pleh obložen papirom za pečenje i premažite s malo maslinova ulja. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta uz jedno okretanje.

 

Izvor: podravka.hr/recept/fd157c48-675d-11ee-b21f-6a7d51cf4347/popcorn-piletina/