PC BAKOVIĆ

Recept: Brza dalmatinska pašticada

Sastojci:

  • 70ml maslinova ulja
  • 1kg junećih odrezaka (debljine 2 cm)
  • 1 žlica pekmeza od šljiva
  • 150ml crnog vina (dalmatinsko)
  • 150ml Passate Podravka
  • Vegeta maestro morska sol
  • malo crnog mljevenog papra
  • 100g korijena celera
  • 200g mrkve
  • 120g luka
  • 2 žlice glatkog brašna
  • 2 žličice Vegete

 

Priprema:

  1. U široj, dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje. Odreske s jedne strane umočite u brašno i stavite na zagrijano ulje. Popecite s jedne, a zatim i s druge strane.
  2. Za to vrijeme, povrće (mrkvu, celer, luk ) naribajte ili usitnite u sjeckalici.
  3. Meso izvadite, a na zagrijano ulje stavite usitnjeno povrće i kratko popecite.
  4. Vratite meso, pospite Vegetom, crnim paprom i ulijte malo vode. Poklopljeno pirjajte oko 1 sat na laganoj vatri uz povremeno okretanje mesa, odnosno toliko da meso omekša.
  5. Na pola pirjanja dodajte, pasiranu rajčicu, vino, pekmez i posolite po potrebi.
  6. Posluživanje: Odreske u umaku a̕ la pašticada pospite nasjeckanim peršinom i poslužite s njokima.

Izvor: vegeta .com/hr/recepti/brza-dalmatinska-pasticada