PC BAKOVIĆ
Recept: Brza dalmatinska pašticada

Sastojci:
- 70ml maslinova ulja
- 1kg junećih odrezaka (debljine 2 cm)
- 1 žlica pekmeza od šljiva
- 150ml crnog vina (dalmatinsko)
- 150ml Passate Podravka
- Vegeta maestro morska sol
- malo crnog mljevenog papra
- 100g korijena celera
- 200g mrkve
- 120g luka
- 2 žlice glatkog brašna
- 2 žličice Vegete
Priprema:
- U široj, dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje. Odreske s jedne strane umočite u brašno i stavite na zagrijano ulje. Popecite s jedne, a zatim i s druge strane.
- Za to vrijeme, povrće (mrkvu, celer, luk ) naribajte ili usitnite u sjeckalici.
- Meso izvadite, a na zagrijano ulje stavite usitnjeno povrće i kratko popecite.
- Vratite meso, pospite Vegetom, crnim paprom i ulijte malo vode. Poklopljeno pirjajte oko 1 sat na laganoj vatri uz povremeno okretanje mesa, odnosno toliko da meso omekša.
- Na pola pirjanja dodajte, pasiranu rajčicu, vino, pekmez i posolite po potrebi.
- Posluživanje: Odreske u umaku a̕ la pašticada pospite nasjeckanim peršinom i poslužite s njokima.
Izvor: vegeta .com/hr/recepti/brza-dalmatinska-pasticada