PC BAKOVIĆ

Recept: Cheesecake s marmeladom od marelica (gluten free)

Sastojci:

  • 2 šalice preprženih lješnjaka i badema (kombinacija)
  • 1/4 šalice paste od grožđica (samljeti grožđice u blenderu dok se ne dobije pasta)
  • prstohvat soli
  • 1 žličica vanilin ekstrakta
  • 250g kremastog svježeg sira
  • 100ml slatkog vrhnja
  • 2 jaja
  • 80g smeđeg šećera
  • 20g gustina
  • marmelada od marelice (umjesto preljeva)

 

Upute:

  1. U blenderu samljeti lješnjake i bademe, dodati pastu od grožđica, sol i vanilin ekstrakt. Smjesu utisnuti u dno kalupa i poravnati.
  2. Pomiješati krem sir sa šećerom. Dodati vanilin ekstrakt i jedno po jedno jaje. Na kraju umiješati slatko vrhnje. Dodati gustin (pažljivo da ne bude grudica) i promiješati. Kremu staviti na pripremljenu podlogu. Sve zajedno staviti u lim u koji ste prethodno ulili vrelu vodu tako da kalup bude do pola u vodi (tj. folija oko kalupa).
  3. Peći na 150 stupnjeva oko 30 min te ostaviti još 20 minuta u toploj pećnici.
  4. Kada se dobro ohladi sjeći na komadiće i servirati s marmeladom od marelica.

 

Izvor: jubistacha.blogspot.com/2012/07/cheesecake-s-domacim-pekmezom-od.html