PC BAKOVIĆ

Recept: Čokoladni Kolač S Kavom

Za: 10 osoba

Vrijeme pripreme: 2 sata

Težina: Jednostavno

SASTOJCI

Kolač:

  • 250 g maslaca
  • 150 g tamne čokolade
  • 300 ml jake crne kave
  • 2 jaja
  • 300 g brašna
  • 250 g šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli

 

Krema:

  • 250 g tamne čokolade
  • 250 ml slatkog vrhnja

 

PRIPREMA

Kolač – Maslac i čokoladu otopite nad parom. Umiješajte kavu i šećer te ostavite nekoliko minuta da se malo ohladi pa umiješajte i jaja. Prosijajte brašno s praškom za pecivo i prstohvatom soli. Pomoću pjenjače umiješajte brašno. Prebacite sve u kalup za tortu promjera 24 cm obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 140˚C. Tortu pecite 90 minuta. Pečenu tortu izvadite na rešetku i ohladite, potom je premažite kremom.

Krema – Čokoladu nasjeckajte i prebacite u zdjelu. Vrhnje zagrijte do točke vrenja te njime zalijte čokoladu i pričekajte 2 – 3 minute. Izmiješajte sve u glatku kremu. Kremu ohladite pa je istucite mikserom kako bi dobila na volumenu. Ovom kremom premažite tortu.

Izvor: franck.eu/hr/inspiracija/recepti/cokoladni-kolac-s-kavom/