Sastojci:
- 200 g piškota
- 250 g mascarponea
- 3 dcl slatkog vrhnja
- 100 g jagoda
- 50 g šećera u prahu
- 2 dcl crne kave
- 1 dcl ruma
- kakao
Priprema:
- Mikserom razradite mascarpone i šećer u prahu dok ne dobijete finu kremastu smjesu.
- Slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag koji zatim lagano umiješajte u mascarpone.
- U duboki tanjur ili zdjelicu stavite kavu i rum.
- Piškote namačite u mješavinu kave i ruma i slažite na dno četvrtastog kalupa.
- Kada ste piškotama pokrili dno posude preko njih stavite polovicu pripremljene kreme od mascarponea i šlaga, a zatim posložite prehodno narezane jagode.
- Složite drugi red piškota u kalup, prelijte ostatkom kreme i posložite ostatak jagoda.
- Tiramisu bogato pospite kakaom u prahu i ostavite ga u hladnjaku minimalno 4 do 5 sati, a najbolje bi bilo da odstoji preko noći.
- Dodatno još možete dekorirati jagodama.
Uživajte!
Fotografija: Instagram @d_been103