PC BAKOVIĆ

Recept: Torta od oraha

SASTOJCI

Biskvit

  • Maslac, sobne temperature 225 g
  • Šećer 180 g
  • Jaja, L veličine 4 kom
  • Glatko brašno 180 g
  • Prašak za pecivo 12 g
  • Sol 1/4 žl
  • Mljeveni orasi 100 g
  • Mlijeko 50 ml
  • Cimet, po želji 1 žl

 

Krema od sira

  • ABC svježi krem sir 600 g
  • Šećer u prahu 150 g
  • Maslac, sobne temperature 250 g
  • Ekstrakt vanilije 2 žl

 

Dodatno

  • Krupno sjeckani orasi za dekoraciju
  • Polovice oraha za dekoraciju

 

PRIPREMA

Biskvit

  1. Upalite pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremite dva kalupa promjera 20 cm. Svakom kalupu na dno postavite papir za pečenje a rubove namastite.
  2. U posudu od električnog miksera ili običnu posudu stavite maslac sobne temperature i šećer pa ih mikserom izradite.
  3. Sada dodajte jaje po jaje miksajući između svakog dodavanja.
  4. U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, mljevene orahe i cimet.
  5. Dodajte suhe sastojke smjesi maslaca i šećera. Kratko povežite mikserom. Na kraju dodajte mlijeko te sve povežite.
  6. Smjesu ravnomjerno rasporedite u oba kalupa.
  7. Biskvite pecite 25 – 30 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.
  8. Biskvite ostavite u kalupima 10-ak minuta te ih potom izvadite na rešetku za hlađenje i ostavite da se ohlade.

 

Krema

  1. Maslac sobne temperature i šećer u prahu izradite mikserom dok ne postanu kremasti i povezani. Sada dodajte ABC sirni namaz te izradite kremu. Na kraju umiješajte ekstrakt vanilije. Krema je odmah spremna za korištenje.

 

Slaganje

  1. Na stalak za torte postavite prvi biskvit. Ako vam je neravna površina prethodno je poravnajte nazubljenim nožem.
  2. Na prvi biskvit postavite kremu, oko 5 žlica kreme je dovoljno.
  3. Sada postavite drugi biskvit (prethodno poravnat) te cijelu tortu obložite kremom.
  4. Tortu ukrasite krupno sjeckanim orasima te polovicama oraha.
  5. Ohladite najmanje 2 sata prije posluživanja.

Izvor: abcsir.hr/recept/torta-od-oraha/