PC BAKOVIĆ

Tjestenina S Ajvarom

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  2. Na ulju kratko popecite nasjeckani luk. Dodajte papriku narezanu na kockice i male rajčice narezane na polovice te pirjajte na laganoj vatri oko 10 minuta.
  3. Nakon toga dodajte pasiranu rajčicu i ajvar. Kratko kuhajte, a zatim umiješajte kuhanu tjesteninu.

Posluživanje: Tjesteninu pospite nasjeckanim peršinom i toplu poslužite sa zelenom salatom.

Savjet: Umaku za tjesteninu po potrebi možete dodati malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.

Sastojci

  • 300g Valjanih rezanaca s jajima Zlato polje
  • malo soli
  • 4 žlice ulja
  • 100g luka
  • 200g svježe paprike
  • 200g malih rajčica
  • 100ml Passate Podravka
  • 150g Ajvara blagog Podravka

Izvor: podravka .hr/recept/e40008b0-6182-11eb-a6f5-0242ac12001b/tjestenina-s-ajvarom/