PC BAKOVIĆ

Recept: Zapečena brokula s komadićima hrskave slanine

Priprema traje otprilike pola sata, a sastojci su dovoljni za četiri serviranja. Po želji ubaci i šaku krupno nasjeckanih oraha ili lješnjaka.

Sastojci:

  • 300g cvjetova brokule
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • ¼ žličice češnjaka u granulama
  • 4 kriške slanine
  • Sol, papar

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Lim obloži papirom za pečenje
  2. Cvjetove brokule nareži na komade velike otprilike dva centimetra, prelij ih uljem i začini.
  3. Nareži slaninu na manje komadiće i peci je na zagrijanoj tavici nekoliko minuta. Kad počne otpuštati masnoću, izvadi je iz tavice.
  4. Pomiješaj brokulu i slaninu pa ih rasporedi po pripremljenom limu.
  5. Peci otprilike 15 minuta, potom promiješaj i peci još desetak minuta. Izvadi kada brokula omekša i lagano potamni, a slanina bude smeđa i hrskava.

 

Izvor: gastro .24sata .hr/recepti/zapecena-brokula-s-komadicima-hrskave-slanine-23286