PC BAKOVIĆ

Recept: Cheeseburger s trapistom i hrskavom pancetom

Sastojci (za burgere):

  • 700g mljevene junetine
  • 1 žličica soli
  • 200g sira trapista, tanko narezanog
  • 4 hambi peciva

 

Sastojci (za umak):

  • 2 žlice majoneze
  • 2 žlice Brzo & Fino kiselog vrhnja
  • 1 žlica limunova soka
  • 1/2 žličice češnjaka u granulama
  • 1/2 žličice soli

 

Dodaci:

  • 2 rajčice, narezane na tanke kriške
  • 4 lista zelene salate
  • 100g tanko rezane pancete

 

Priprema:

1. Za burgere:

Mljeveno meso posolite pa lagano promiješajte.

Razdijelite ga na osam jednakih dijelova pa svaki oblikujte u malu pljeskavicu.

Grill-tavu dobro zagrijte, premažite s malo maslinova ulja pa pecite pljeskavice oko 3 minute sa svake strane.

Pred kraj pečenja na svaku stavite krišku sira i kratko još pecite da se sir rastopi.

Izvadite pljeskavice na dasku i ostavite ih nekoliko minuta.

Na tavi na kojoj su pekli burgeri lagano prepecite prerezana hambi peciva.

 

2. Za umak:

U zdjelici pomiješajte majonezu, vrhnje, limunov sok, češnjak i sol.

 

3. Za hrskavu pancetu:

Tanko narezanu pancetu složite u jednom sloju na tavu pa je lagano zagrijavajte dok ne postane hrskava.

 

4. Slaganje burgera:

Donju polovicu svakog peciva premažite umakom od majoneze i vrhnja.

Dodajte po list zelene salate i nekoliko kriški rajčica.

Na rajčice stavljajte po dvije pljeskavice sa sirom.

Dovršite sve s dvije trakice hrskave pancete, poklopite gornjom polovicom peciva i odmah poslužite.

 

Izvor: https://www.dukat.hr/recepti/cheeseburger-s-trapistom-i-hrskavom-pancetom/