Recept: Cheeseburger s trapistom i hrskavom pancetom

Sastojci (za burgere):
- 700g mljevene junetine
- 1 žličica soli
- 200g sira trapista, tanko narezanog
- 4 hambi peciva
Sastojci (za umak):
- 2 žlice majoneze
- 2 žlice Brzo & Fino kiselog vrhnja
- 1 žlica limunova soka
- 1/2 žličice češnjaka u granulama
- 1/2 žličice soli
Dodaci:
- 2 rajčice, narezane na tanke kriške
- 4 lista zelene salate
- 100g tanko rezane pancete
Priprema:
1. Za burgere:
Mljeveno meso posolite pa lagano promiješajte.
Razdijelite ga na osam jednakih dijelova pa svaki oblikujte u malu pljeskavicu.
Grill-tavu dobro zagrijte, premažite s malo maslinova ulja pa pecite pljeskavice oko 3 minute sa svake strane.
Pred kraj pečenja na svaku stavite krišku sira i kratko još pecite da se sir rastopi.
Izvadite pljeskavice na dasku i ostavite ih nekoliko minuta.
Na tavi na kojoj su pekli burgeri lagano prepecite prerezana hambi peciva.
2. Za umak:
U zdjelici pomiješajte majonezu, vrhnje, limunov sok, češnjak i sol.
3. Za hrskavu pancetu:
Tanko narezanu pancetu složite u jednom sloju na tavu pa je lagano zagrijavajte dok ne postane hrskava.
4. Slaganje burgera:
Donju polovicu svakog peciva premažite umakom od majoneze i vrhnja.
Dodajte po list zelene salate i nekoliko kriški rajčica.
Na rajčice stavljajte po dvije pljeskavice sa sirom.
Dovršite sve s dvije trakice hrskave pancete, poklopite gornjom polovicom peciva i odmah poslužite.
Izvor: https://www.dukat.hr/recepti/cheeseburger-s-trapistom-i-hrskavom-pancetom/
