PC BAKOVIĆ
Recept: Sezonski quiche s pršutom i tikvicom

Sastojci:
- 300g lisnatog tijesta ili prhko tijesto
- 4 jaja
- 4dcl kiselog vrhnja
- 80g ribanog sira
- 8 feta pršuta
- 1 tikvica
- 1 šaka bosiljka
- Sezam
Priprema:
- Odmrznite tijesto i rastanjite ga valjkom u veličinu duguljastog lima za pečenje.
- Premažite kalup maslacem pa obložite tijestom dno i rubove.
- Umutite jaja s vrhnjem i posolite.
- Tijesto izbockajte vilicom i pecite deset minuta u zagrijanoj pećnici na 180°C.
- Za to vrijeme nasjeckajte pršut na sitne komadiće.
- Tikvicu naribajte, posolite i pustite da otpusti tekućinu. Istisnite tekućinu iz tikvica pa je zajedno s pršutom ubacite u mješavinu jaja i vrhnja.
- Tijesto izvadite te ga prelijte mješavinom vrhnja, jaja, pršuta i tikvice te pospite sirom.
- Na kraju dodajte i listiće bosiljka, a može i sezam.
- Vratite u pećnicu i pecite još 20-ak minuta.
Izvor: https://gastro.24sata.hr/recepti/sezonski-quiche-s-prsutom-i-tikvicom-13622
