PC BAKOVIĆ

Recept: Sezonski quiche s pršutom i tikvicom

Sastojci:

  • 300g lisnatog tijesta ili prhko tijesto
  • 4 jaja
  • 4dcl kiselog vrhnja
  • 80g ribanog sira
  • 8 feta pršuta
  • 1 tikvica
  • 1 šaka bosiljka
  • Sezam

Priprema:

  1. Odmrznite tijesto i rastanjite ga valjkom u veličinu duguljastog lima za pečenje.
  2. Premažite kalup maslacem pa obložite tijestom dno i rubove.
  3. Umutite jaja s vrhnjem i posolite.
  4. Tijesto izbockajte vilicom i pecite deset minuta u zagrijanoj pećnici na 180°C.
  5. Za to vrijeme nasjeckajte pršut na sitne komadiće.
  6. Tikvicu naribajte, posolite i pustite da otpusti tekućinu. Istisnite tekućinu iz tikvica pa je zajedno s pršutom ubacite u mješavinu jaja i vrhnja.
  7. Tijesto izvadite te ga prelijte mješavinom vrhnja, jaja, pršuta i tikvice te pospite sirom.
  8. Na kraju dodajte i listiće bosiljka, a može i sezam.
  9. Vratite u pećnicu i pecite još 20-ak minuta.

Izvor: https://gastro.24sata.hr/recepti/sezonski-quiche-s-prsutom-i-tikvicom-13622